HTML

BKK Híradó

Az oldal a Budapesti közlekedéssel foglalkozik. email: bkkhirado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

BKV: A jelen a múlt!

2011.02.24. 17:04 BKKHíradó

A közelmúltban a Fővárosi Önkormányzat vezetése a BKV Igazgatóságának egyik tagját Boros Pétert lecserélte Somodi Lászlóra. A igazgatósági személycseréről és annak okáról semmi nem jelent meg a hírekben, ami meglehetősen szokatlan, mert a figyelem középpontjában lévő BKV körüli események eddig felkeltették a média érdeklődését. Ez az eset hírverés nélkül, csendben zajlott le. Ez mindenesetre nagyon furcsa.

De nézzük meg közelebbről, ki is Somodi László?

 

Ha rákeresünk az interneten, sok érdekes írást olvashatunk, én ezekből szemezgettem:

 

1. Somodi Lászlót 2007. év elején nevezték ki a BKV vezérigazgató-helyettesévé.

Somodi Lászlót, a BKV-t januárban a "régi vezetés" miatt otthagyó, jelenleg a Városházán dolgozó szakembert nevezik ki a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettesévé, tudta meg az Index a cég kommunikációs vezetőjétől, Regőczi Miklóstól.

Forrás: http://index.hu/belfold/budapest/0301bkvsmd/

 

2. 2008. április: Somodi László azonnali lemondását követelik a szakszervezetek.

A maguk és a járművek épségét is veszélyeztették

Somodi László, a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettesének azonnali leváltását követeli a cég szakszervezeteit képviselő sztrájkbizottság - olvasható a cég vezetőinek címzett levélben, amelyet szombaton megküldtek az MTI-nek.

A dokumentumban foglaltak szerint a vezérigazgató-helyettes a múlt pénteki sztrájk előtt - a szakszervezetek és a vállalat között - kötött megállapodást megszegve szabadságot adott olyan kollégáknak, akik sztrájktörőkként viselkedve villamosokat vittek ki a forgalomba, ezzel veszélyeztetve a maguk és a járművek épségét.

Forrás: http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/12105/1/belfold/Somodi_Laszlo_azonnali_lemondasat_kovetelik

 

3. Rendkívüli felmondással megszűnt Somodi László munkaviszonya a BKV-nél.

Rendkívüli felmondással megszűnt szerdán Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettes munkaviszonya a BKV Zrt.-nél - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A paraméterkönyv további munkálatainak vezetésével a BKV Budai László szolgáltatásfejlesztési- és tervezési főosztályvezetőt bízta meg - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A BKV hétfőn közölte, hogy felmentették posztjáról Somodi Lászlót. 

Forrás: http://hirszerzo.hu/belfold/64883_rendkivuli_felmondassal_tavozott_a_bkvtol_s

 

4. A távozás oka a paraméterkönyv szakmai alkalmatlansága.

A BKV paraméterkönyvének "szakmai alkalmatlansága" miatt távozik posztjáról a vállalat közlekedési vezérigazgató-helyettese. Somodi Lászlónak ugyanakkor más pozíciót találtak a cégen belül.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20080428-felmentettek-az-egyik-bkvvezert-somodi-laszlo.html

 

5. Somodi munkaügyi pert indított a BKV ellen, ha nyer az „talált” százmilliós összeg.

Tavaly ősszel elutasították Somodi László egykori vezérigazgató-helyettes összességében mintegy 80-90 milliós keresetét, melyben munka­körébe történő visszahelyezését és elmaradt bérét vagy nagyobb összegű kártérítés megállapítását kérte.

Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=344630

 

6. 2011. év elején az Fővárosi Önkormányzat vezetése kinevezte Somodi Lászlót BKV Igazgatóságába.

Az új igazgatósági tagok névsora megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.bkv.hu/hu/igazgatosagi_es_felugyelobizottsagi_tagok/igazgatosagi_es_felugyelobizottsagi_tagok

 

Összefoglalva:

Somodit kinevezték vezérigazgató-helyettesnek 2007-ben – a munkája (paraméterkönyv) szakmai alkalmatlansága miatt felmondanak neki 2008-ban – bepereli a volt munkáltatóját közel 100 milliót követel – a pert elveszti (nem jogos a követelése) – Majd 2011-ben kinevezik a BVK igazgatósági tagjává.

 

Mindenesetre szokatlan karrier. Ha az enyém lenne a BKV, akkor biztos, hogy nem nevezek ki egy olyan személyt az igazgatóságba, aki közel 100 milliót akart lehúzni a cégemről.

 

 

5 komment

Címkék: bkv somodi lászló paraméterkönyv igazgatóság bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://bkkhirado.blog.hu/api/trackback/id/tr462687874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Tihamér 2011.03.06. 12:51:03

Somodi? De hát ő is meleg, mint a Vitézy - innen a barátság

zeneovi 2011.04.17. 10:08:01

@Tóth Tihamér: Hát igen, nagyon régen neveztük úgy cégünket, hogy Buzik, Kurvák Vállalata. Ki hitte volna, hogy valóra válik.

gerinckutató 2011.06.20. 20:25:36

ÚÚÚÚgy szeretem az indexes cikkekből összeollózott okosságokat......

gerinckutató 2011.06.20. 20:27:01

@Tóth Tihamér: Voltál vele együtt már, hogy így tudod, hogy meleg? Nekem ugyanis volt hozzá szerencsém és mondhatom, hogy nem lóg semmi a lábam között....
süti beállítások módosítása