HTML

BKK Híradó

Az oldal a Budapesti közlekedéssel foglalkozik. email: bkkhirado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

Dohányozni tilos a BKV megállókban, de a tiltó táblákat a mai napig nem helyezték ki.

2011.02.17. 22:29 BKKHíradó

2011. február 4-én pénteken az MTI honlapján az alábbi közlemény jelent meg:

"Vasárnaptól már büntetik a BKV-megállókban dohányzókat; a BKV addig mintegy ötezer figyelmeztető táblát helyez ki - közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója pénteken az MTI-vel. Vitézy Dávid az MTI-nek elmondta, hogy az első napokban a közterület-felügyelők először szóban figyelmeztetik a tiltott helyen dohányzókat, ám ha nem hagyják el a területet vagy nem nyomják el a csikket, akkor helyszíni bírságként 30 ezer forintot kell fizetniük. Szabálysértési eljárás keretében pedig akár 50 ezer forintra is büntethetik a tiltott helyen dohányzókat..."

Forrás: http://mti.hu/cikk/530255/

Én személy szerint egyet értek azzal, hogy azokon a területeken ahol többen gyűlhetnek össze viszonylag kis területen, ott ne lehessen dohányozni. Sajnos nem vagyunk egyformák és sokan nem figyelnek arra, hogy ne zavarják embertársaikat feleslegesen. A szabályozással van aki egyet ért van aki nem. De nem ez a baj.

Aki szokott BKV-val utazni, az tapasztalhatta, hogy a tiltó táblák és jelzések a mai napig nem kerültek ki a BKV-megállókba. Azt már nem is említem, hogy a tiltott zóna határain is szükséges lenne kihelyezni a csikkek elhelyezésére szolgáló edényzetet, különben a dohányos emberek vagy a szemetelés vagy a tiltott helyen történő dohányzás bűnébe fognak esni.

Vitézy Dávid vezérigazgató azt ígérte, hogy a tiltó táblák - mintegy ötezer darab - február 6-ig kihelyezésre kerülnek. Ez nem valósult meg, de nem is lehetett megvalósítani a közbeszerzési eljárás időigénye miatt. A kérdés, hogy a vezérigazgató miért állított valótlanságot. Ha nem ismeri a feladat elvégzésének időigényét – akkor miért nem kérdezett meg egy hozzáértő szakembert? Ha ismerte, akkor miért nem az igazat mondta?

A jelenlegi helyzetben a jogalkalmazó közterület-felügyelők valamint a rendőrök jóindulatán múlik, hogy megbüntetik-e a tiltást nem ismerő szabályszegőket vagy sem. És ez jobizonytalanságot eredményez.

A korrekt eljárás az lett volna, ha először kihelyezik a tiltó táblákat és ezt követően léptetik hatályba a rendeletet a bírságolási lehetőséggel együtt. Akkor legalább mindenki tisztában lenne azzal, mit szabad és mit nem.

 

 Érdemes még elolvasni: http://bkvfigyelo.hu/2011/02/14/a-jarmuvon-vagy-a-megalloban-erdemes-dohanyozni/#more-1266268

1 komment

Címkék: bkv dohányzás megálló vitézy

A bejegyzés trackback címe:

https://bkkhirado.blog.hu/api/trackback/id/tr552669300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpi-632 2011.12.03. 14:50:36

Sziasztok! Egyet értek azzal, hogy a megállókba nem helyeztek ki, sőt, inkább eltávolították a csikkek elhelyezésére szolgáló edényeket, és így nincs hova dobni, de nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele, hogy mennyibe került mindez a vállalatnak, hogy kihelyezze a tiltótáblákat. Nem beszélve a mennyiségről, és a munkaerőről.
süti beállítások módosítása